Lagen inte sträng nog ?

Fungerar våra svenska lagar som de ska?

Är straffen tillräckligt långa ?


Hmm vi får fundera mycket och kommer flrmodligen att tycka olika. Är det OKEJ att exempelvis våldta någon? Självklart inte säger vi, Vad säger lagen? enligt mig är våra lagar rätt så bra men lite för korta straff. Man kan få sitta  fängslad upp till 6 år för våldtäkt minst 2 år om man sköter sig , visst är det konstigt att det är så. Hur kan vi vara så toleranta ? Tänk er  dessa människor har en skruv lös får  sitta inne med tv internet telefoni bättre mat en skolorna serverar och sköter de sig får de komma ut efter 2 år. Efter de kommit ut kanske de gör om det ,då skriver vi om hur hemskt det är i tidningar och så men vi gör inget åt det, de åker in igen sköter sig kommer ut . Vi är medvetna om hur lagen fungerar ändå ficksar vi den inte.  Vi är bra på att klaga men extremt dåliga på att vara med och förändra vårt samhälle vi är fega och tyvär tillåter vi dessa sjuka människor gå löst. Sverige kanske måste samlas tillsammans, komunicera bättre med varandra göra en slags demostration om dessa lagar, Kanske skulle vi tillsammans kunna hjälpa oss med att få bort dessa individer, sitt inte bara och klaga folk.

Vad bör vi göra då?  Tyvär kan vi inte mörda de för isåfall skulle vi inte vara bättre en de. Kanske förlänga straffen?Livstid?


              


Kommentarer
Postat av: Daniella

Bra skrivet =) , Vi tog upp de här i skolan och vår lärare sa att ,sitter man i fängelset är de för att man ska lära sig och inte göra om de man gjorde , Och att om tex en man får livstid så ,Är de ingen ide för den personen som senare endå kommer att komma ut och kommer intee kunna lev vidare i världen eftersom den personen har förlorat så mycket av nyheter och så ... Knäpp tycker jag , Liksom män som våldtar tjejer får ju typ 2 år sen kommer dom ut men för en tjej som blivit våldtagen blir de nog svårt o glömma , Medans han som våldtog , redan kommit över de och Gör om de på andra tjejer... Sveriges Lagar borde Vara Hårdare Men aldrig livstid , man ska ge människorna en chans att förändras för vissa människor kan förändras.

2009-08-19 @ 22:40:08
Postat av: maxi

det är inte OK att en tjej ska bli våldtagen elle att mörda det vet alla men att varan lagar är mjuka ja kanske , y andra länder finns hårdare straff men det förändra inte mycket det blir inte mindre våldtäker för att don har hårdare straff,våltäktman eller mödare blir vara smartare för att inte åka fast och det bli vara värre för andra för att det blir som ett utmaning för dom .det är inte lätt att förändra lagen eller ficksar don.visst man ska ge människorna en chans att förändras men har dom förändras men hur vet att don har förändras eller ska vi vänta tills dom våldtar eller mördar nån annan? kanske hårdare straff eller livstid fängelse men det har inte funkat sa bra i andra länder . det är vi människor som måste förändras för en bätre framtid

2009-08-21 @ 11:56:22
Postat av: Em

Hej! Allt bra med dig idag? :)

2009-08-22 @ 12:12:40
URL: http://emelojs.blogg.se/
Postat av: V A N E S S A

mm, väldigt konstigt...

kolla in min nya design! =)

2009-08-22 @ 19:46:43
URL: http://vanessass.blogg.se/
Postat av: Mimmi!

Ute efter en design?

Kika in -> http://emfeee.blogg.se :)

2009-08-22 @ 23:35:12
URL: http://emfeee.blogg.se/
Postat av: Em

Godmorgon ;) Eller godmiddag ;) haha.. Allt bra med dig idag?

2009-08-23 @ 13:40:36
URL: http://emelojs.blogg.se/
Postat av: jessica

Bra skrivet kusin vitamin :) Håller med dig ;)

2009-08-25 @ 16:09:11
Postat av: C I T Y C A T S - NOWNA & NATASCHA

Hej !

Vill du vinna en bodylotion från Victoria's Secret, Tandblekning & Clarins produkter ? Kika in här då =)



www.citycats.blogg.se



MVH

CITYCATS - N&N

2009-08-31 @ 09:49:38
URL: http://citycats.blogg.se/
Postat av: THE CITY CATS - NOWNA & NATASCHA

TACK FÖR DITT DELTAGANDE, SWEETIE :) men det saknas en länkning på din blogg! Gör det så är du med och tävlar.



MVH,

NN.

2009-08-31 @ 15:49:46
URL: http://citycats.blogg.se/
Postat av: Kevin (Kane)





Ja, de svenska lagarna fungerar som de ska. Det vill säga som lagstiftarna har tänkt sig att de ska fungera. Lagarna skyddar de pedofiler och våldtäktsmän som är lagstiftare, poliser och domare. De svenska lagarna inom det här området är inte till för att skydda folket utan för att skydda de som stiftar lagarna. På sätt och vis kan man säga att folk får skylla sig själva för att de inte är mer aktiva när det gäller att vara med och forma lagarna.



Det finns många exempel på att folk söker sig till arbeten där samhället inte vill ha dem och där de inte ska vara. En polischef åkte fast både för misshandel av sin fru och för snatteri. Flera kvinnliga poliser har jobbat som prostituerade. Strax före examen för några år sedan så mobbade kandidaterna sin medstudenter och tvingade de till nakenlekar. Högt placerade poliser har öppet erkänt att det har funnits stora problem med rasism i organisationen, och det har till och med funnits nazister med polisbrickor som har åkt i patrull och misshandlat personer med utseenden som de inte har tyckt om. Ganska nyligen var det en blivande polis som åkte dit för snatteri bara någon veckan innan examen. Sedan ska vi inte glömma den homosexuelle domaren som åkte dit för att köpa sex av prostituerade.



Det här är yrken där samhället förväntar sig att de anställda ska vara ärliga och bra människor som ska beskydda alla medborgarna. Men de är uppenbarligen inte ärliga och det kan debatteras om de är bra. Framför allt har de gjort tvärtom mot vad de är tänkta att göra. De har varit tvärtom mot vad lagar och allmän anständighet säger att de ska uppföra sig. Ändå har de ofta fått behålla jobbet och de har blivit beskyddade av sina kolleger.



Bortförklaringarna har varit många och deras kompisar inom domarkåren och poliskåren har försökt få det till att det handlar om olyckshändelser eller "bus". Men vilken sund människa skulle till exempel gå till ICA på anställningsintervju och sedan stjäla saker på vägen ut? Särskilt om intervjun gick bra och personen hade blivit lovad jobbet?



Om man är blivande polis och bryter mot lagar som vanliga människor har lätt för att hålla, så är det för att man varken kan eller vill låta bli, utan man söker till poliskåren bara för att vara mer säker på att kunna "komma undan".



Av samma anledning vill någon som går hem och tvingar till sig sex med sin femåriga dotter, att straffet ska vara så milt som möjligt - om någon skulle upptäcka vad som händer och anmäla saken. Det "smartaste" sättet att vara säker på att det blir så, är att se till att man hamnar i en position där man kan påverka resultatet.



Är det konstigt då att lagarna ser ut som de gör?



Fokusen i (sken)debatten kring våldtäkter är som när tecknade figurer går runt så mycket i cirklar att det till slut är en djup grop i cirkelform där de har gått. En sådan djup grop att deras axlar och huvuden knappt syns längre. Man går runt utan att komma fram.



Fokusen är på lagarnas effektivitet i förhållande till brottets allvar och offrets lidande. Det är slöseri med tid och energi eftersom debatten har varit likadan i över hundra år utan att någonting har ändrats. Ändå är det ganska rimligt att påstå att de flesta ogillar våldtäkter och anser att sexuellt utnyttjande är fel.



Om "alla" tycker det, och man lever i en demokrati, och straffen ändå inte ändras - då måste man börja fundera på om det inte är smartare att ställa andra frågor och ha en annan fokus.



Romarna, på gladiator-tiden, frågade istället - "Qui Bono?". Alltså "Vem tjänar på det?".

I det här fallet: Vem fungerar de svenska våldtäktslagarna bäst för? Var i systemet finns det en lucka när till och med tungt kriminella avskyr våldtäktsmän och dessa ändå skyddas? Vilka är det som skapar luckorna och håller dessa öppna? Vad vinner de på det för sig själva?



Skulle man ha lagt ens en liten bråkdel av tiden och energin i debatterna på att fokusera på vilka som tjänar på att våldtäktslagarna ser ut som de gör - då skulle man spola fram våldtäktssponsorerna i ljuset.



Och då skulle det äntligen bli en ändring i både systemet och lagarna. Och "våldtäktare" skulle tveka allvarligt inför att göra andra människor illa för livet.

2009-09-23 @ 21:03:45
Postat av: Kevin

Så för att säga det kort. Jag håller helt med: "Vi är bra på att klaga men extremt dåliga på att vara med och förändra vårt samhälle vi är fega och tyvär tillåter vi dessa sjuka människor gå löst. Sverige kanske måste samlas tillsammans, komunicera bättre med varandra göra en slags demostration om dessa lagar, Kanske skulle vi tillsammans kunna hjälpa oss med att få bort dessa individer, sitt inte bara och klaga folk."

2009-09-24 @ 16:30:25
Postat av: chinii

damn!! haha långt skrivet men mycket intressant och det sista kopiera du juh av mig hahaha =p

2009-09-25 @ 20:50:18
URL: http://chinii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0