Lagen inte sträng nog ?

Fungerar våra svenska lagar som de ska?

Är straffen tillräckligt långa ?


Hmm vi får fundera mycket och kommer flrmodligen att tycka olika. Är det OKEJ att exempelvis våldta någon? Självklart inte säger vi, Vad säger lagen? enligt mig är våra lagar rätt så bra men lite för korta straff. Man kan få sitta  fängslad upp till 6 år för våldtäkt minst 2 år om man sköter sig , visst är det konstigt att det är så. Hur kan vi vara så toleranta ? Tänk er  dessa människor har en skruv lös får  sitta inne med tv internet telefoni bättre mat en skolorna serverar och sköter de sig får de komma ut efter 2 år. Efter de kommit ut kanske de gör om det ,då skriver vi om hur hemskt det är i tidningar och så men vi gör inget åt det, de åker in igen sköter sig kommer ut . Vi är medvetna om hur lagen fungerar ändå ficksar vi den inte.  Vi är bra på att klaga men extremt dåliga på att vara med och förändra vårt samhälle vi är fega och tyvär tillåter vi dessa sjuka människor gå löst. Sverige kanske måste samlas tillsammans, komunicera bättre med varandra göra en slags demostration om dessa lagar, Kanske skulle vi tillsammans kunna hjälpa oss med att få bort dessa individer, sitt inte bara och klaga folk.

Vad bör vi göra då?  Tyvär kan vi inte mörda de för isåfall skulle vi inte vara bättre en de. Kanske förlänga straffen?Livstid?


              


Vi har dömt oss själva

´                           


Vi vet mycket väl vad som är bra och vad som är dåligt, vi vet exact hur vi ska vara mot andra och vad respekt är. Trots all
vår kunskap agerar vi fel. Vi skyller ifrån oss och beter oss som ignoranta och okunniga individer. Ved beror krigen på? Religioner, pengar makt? till viss del men varför skapar vi dessa konflikter som leder till så mycket hat? oskyldiga drabbas barn dör och fåtal får ut pengar. Varför vill vi ha den här makten och kontroll över världen?


Jag är tyvär ingen profet, gud medium etc så kan inte  svara på frågorna.


Jag har en teori och kan enbart gå ut ifrån den. Själv tror jag inte att världen skapades så att vi skulle döda varandra och döda vår jord på det sättet vi gör idag , jag tror inte att meningen med vår existens var att vi skulle komma så långt som vi kommit. Varför finns sjukdomar tyvär tror jag att vi har oss skälva att skylla på, varför finns  bilolyckor ? varför krachar flygplanen? jag tror inte det var meningen att vi ratslösa människor skulle komma på all teknik vi kommit på . Vi har förstört vår natur med dessa farkost som vi använder av oss för att transportera saker och även människor. Jag tror att vi var menade att finnas här för att förökas och använda oss av naturen och maten med mycket respekt och bara ta det vi behövde. tyvär är vi så pass giriga att vi vill ha så mycket och vi agrerar innan att tänka och på så sätt har vi dömt oss själva til alla dessa katastrofer. Vår jord lider , den förstörs för varje dag som går. Vi kommer inte att göra något åt det, kanske kommer det finnas få antal som ska försöka men själv tror jag att det är försent. Idag är det viktigare att bli rik snabbt och att bli känd istället för att hjälpa varandra och respektera vår natur. Vi borde skämmas, men vi har som sagt dömt oss själva och vårt straff kommer när vi minst anar det.

RSS 2.0